Korkokatto astuu voimaan – älä tule huijatuksi

Korkokatto astuu voimaan – älä tule huijatuksiVäliaikainen laki kulutusluottojen 10 % korkokatosta astuu voimaan keskiviikkona 1.7.2020, ja sen on tarkoituksena olla voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Kuluttajille tämä tarkoittaa sitä, että uusille myönnetyille lainoille nimelliskorko loppuvuoden ajan on enintään 10 %. Korkokatto koskee ainoastaan uusia kulutusluottoja ja muita vakuudettomia lainoja. Väliaikaisella lailla ei ole vaikutusta aiemmin tehtyihin lainasopimuksiin.Fixuran lainoihin korkokatolla ei ole vaikutusta, sillä laskevan koron lainan nimelliskorko on jo valmiiksi enintään vain 9,90 %.Väliaikaisen lain aikana lainatarjouksiin on kuitenkin syytä kiinnittää tavallista enemmän huomiota. Vaikka korkokatto rajaa nimelliskoron enintään 10 % asti, lainasopimuksissa voi olla tieto korkeammasta korosta, joka astuu voimaan väliaikaisen lain jälkeen 1.1.2021. Tällöin lainan nimelliskorko ei siis välttämättä ole sama koko laina-ajan.Me Fixuralla olemme iloisia siitä, että voimme tarjota suomalaisille kuluttajille lainoja, joissa korko on reilu myös korkokaton päättymisen jälkeen.Huomioi nämä asiat kun vertailet muiden yritysten lainatarjouksia:

✓ Onko korko suurempi 1.1.2021 alkaen?*

✓ Miten paljon korkokaton jälkeinen korko vaikuttaa luottokustannuksiisi?*


*Väliaikaisella korkokatolla ei ole vaikutusta Fixuran lainoihin. Laskevan koron lainan lainaehdot ovat samat myös korkokaton päättymisen jälkeen. Reilua, eikö totta.


Miten Fixuran laskevan koron laina toimii?

Lainakorko alkaa kaikilla asiakkailla vain 9,90 %:sta ja laskee 0,1 %-yksikköä joka kuukausi kun maksat lyhennyksesi ajoissa – aina 2,9 % asti. Se on reilua. Nyt ja aina.


Hae lainaa
Esimerkkilaina: Todellinen vuosikorko 5000 € lainalle on 13,25 %, kun laina-aika on 72 kk. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu laskeva nimelliskorko 9,90 %:sta 2,90 %:iin ja lainanhoitomaksut olettaen, että lyhennykset maksetaan maksusuunnitelman mukaisesti. Lainanhoitomaksu 12,50 €/kk pääomitetaan ensimmäisenä vuotena ja lisätään kuukausierään toisesta vuodesta alkaen. Lainan kokonaiskulut yhteensä 7182,86 €.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.