Tasaista tuottoa

Sijoittaminen Fixuran vertaislainoihin on vaivatonta. Autoinvest-toimintomme hajauttaa sijoituksesi automaattisesti vähentäen sjoitusriskiä ja uudelleensijoittaa saamasi korkotuotot. Sijoitustilin avaaminen on ilmaista ja kestää ainoastaan pari minuuttia. Tarvitset vain verkkopankkitunnuksesi.
 • Checkmark blueCreated with Sketch. Vuosituotto 2,2 - 3,6 %*
 • Checkmark blueCreated with Sketch. Korkea hajautus**
 • Checkmark blueCreated with Sketch. Likviditeetti***

*Vuosituottoarvio 3 vuoden pituiselle sijoitukselle kulujen ja luottotappioiden jälkeen kun käytetään Autoinvest-toimintoa.
**Enintään 3 % suuruinen osuus, kuitenkin vähintään 20 €, vapaasta pääomasta sijoitetaan yhteen lainaan.
***Vuoden 2020 aikana julkaisemme Autosell-toiminnon, joka mahdollistaa sijoitusten myynnin toisille sijoittajille.

Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Kaikki sijoitukset sisältävät riskin ja kaikki sijoituspäätökset ovat sijoittajan omalla vastuulla. Sijoittajan tulee ymmärtää kaikki sijoitukseen liittyvät riskit riippumatta sijoituksen määrästä tai sijoitusmuodosta.

Reilu laina, järkevä sijoitus

Aloituskorko kaikissa lainoissa on 9,9 %. Laskevan koron ansiosta hyvinmaksavat lainanottajat voivat ansaita 2,9 % korkotason, mikä tekee lainastamme erittäin kilpailukykyisen. Hyvinmaksavat asiakkaat edustavat pienempää riskiä sijoittajalle, ja siksi ansaitsevatkin alhaisemman koron.

Aloituskorko on 9,9 % ja laskee 0,1 %-yksikköä joka kuukausi aina 2,9 % asti kun lyhennys maksetaan ajallaan.

Mikäli lyhennys maksetaan myöhässä, korko ei laske vaan pysyy aiemmin saavutetulla tasolla.

Perinteisissä lainoissa on kiinteä korko, mutta Fixura palkitsee hyvin maksavia asiakkaita. Se on reilua.

Ole huoleti

Sijoituksesi jälkeen voit nukkua huoletta. Kun olet avannut sijoitustilin ja siirtänyt varat, voit keskittyä muihin projekteihin ja nauttia tuotosta.


vuotta

Huomioithan, että laskurissa käytetty 3,11 % vuosituotto kulujen ja luottotappioiden jälkeen on arvio hyvin hajautetulle salkulle, joka sisältää useita eri lainoja 2,9-9,9 % korkotasoilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Kaikki sijoitukset sisältävät riskin ja kaikki sijoituspäätökset ovat sijoittajan omalla vastuulla. Sijoittan tulee ymmärtää kaikki sijoitukseen liittyvät riskit riippumatta sijoituksen määrästä tai sijoitusmuodosta.

Kohtuullinen riski

Sijoittaessasi Fixuran vertaislainoihin voit olla varma, että pyrimme minimoimaan lainakohtaisen riskin. Autoinvest-toimintomme hajauttaa sijoituksesi automaattisesti saatavilla oleviin sijoituskohteisiin siten, että enintään 3 % suuruinen osuus, kuitenkin aina vähintään 20 euroa, salkkusi vapaasta pääomasta sijoitetaan yhteen lainaan.

Korkealla hajautuksella varmistamme sen, että salkkusi menestyminen ei ole yhden lainasijoituksen varassa. Tästä syystä varasi voidaan sijoittaa satoihin, jopa tuhansiin, eri lainoihin. Mikäli yksittäinen laina erääntyy perintään, myymme lainan automaattisesti kolmannelle osapuolelle hinnaston mukaiseen hintaan.

Sijoitusten riskienhallinta

Määrä

 • Lainakohtainen sijoitus 20-1000 €
 • Lainakohtainen riski 0-3 %*

  Sijoitushetken vapaasta pääomasta laskettuna

 • Erääntyneiden lainojen myynti 50 %**

  Lainapääomasta

*Lainakohtainen sijoitus on kuitenkin aina vähintään 20 euroa.
**Tämänhetkinen myyntihinta perintäyhtiölle.

Entistä kehittyneempi luottoluokitusmalli

Olemme luoneet vallankumouksellisen luottoluokitusmallin, joka perustuu sekä koneoppimiseen että lainanhakijan pankkitilin tapahtumiin. Kategorisoimalla lainanhakijan pankkitilin tapahtumat pystymme luomaan kokonaisvaltaisen arvion hänen taloudellisesta tilanteestaan sekä maksukäyttäytymisestään.

Yli 10 vuoden kokemuksen perusteella tiedämme, että lainanhakijoiden maksukäyttäytyminen voi muuttua ajan myötä ja luottoluokituksen tulee mukautua tämänkaltaisiin muutoksiin nopeasti. Koneoppimiseen perustuva luottoluokitusmallimme reagoi muutoksiin niin lainahakemuksissa kuin maksukäyttäytymisessä jo myönnettyjen lainojen suhteen.

Luottoluokituksen tavoitteena on tunnistaa lainanottajan maksukäyttäytymiseen liittyvät riskit ja pienentää sijoittajiemme luottotappioita. Tällä tavalla varmistamme, että sijoituksesi ovat hyvässä turvassa nyt ja tulevaisuudessa.

Lainaamiseen liittyvät kriteerit

Lainanottajien tulee täyttää seuraavat kriteerit voidakseen lainata Fixuran kautta:

 • Checkmark blueCreated with Sketch. 21-68 vuotias täysivaltainen henkilö
 • Checkmark blueCreated with Sketch. Vakituinen osoite Suomessa (väh. 2 vuotta)
 • Checkmark blueCreated with Sketch. Ei maksuhäiriömerkintää
 • Checkmark blueCreated with Sketch. Vähintään 6kk tilitiedot
 • Checkmark blueCreated with Sketch. Vähintään 1000 € kuukausitulot
 • Checkmark blueCreated with Sketch. Ei montaa aktiivista kulutusluottoa*
 • Checkmark blueCreated with Sketch. Moitteeton lainahistoria*

*Tarkistamme lainanottajan lainahistorian ja aktiiviset kulutusluotot Suomen Asiakastiedon ylläpitämän kulutusluottojen kyselyjärjestelmän kautta.

Järkevä kulurakenne

Tilin avaaminen, varojen tallettaminen sekä sijoittaminen on täysin maksutonta. Näin ollen sinun ei tarvitse maksaa kuluja ennen kuin sijoituksesi ovat alkaneet tuottamaan.

Fixura tekee puolestasi kaiken lainojen markkinoinnista niiden myöntämiseen ja laskuttamiseen, joten tästä syystä jaamme lainojen korkotuoton sinun kanssasi. Kun lainanottajat maksavat lainojaan, me ansaitsemme yhdessä. Tämä on meidän mielestämme reilua.
 
Vapaan pääoman nostaminen salkustasi on ilmaista.

Tapahtuma

 • Tilin avaaminen ilmainen
 • Talletus ilmainen
 • Sijoittaminen ilmainen
 • Korkotuoton jakaminen 50/50

  Fixura jakaa korkotuoton sijoittajan kanssa

 • Nostot ilmainen

  Vapaa pääoma

Korkoa korolle

Autoinvest sijoittaa salkkusi kassavirran automaattisesti uusiin sijoituskohteisiin. Tällä tavalla pääset hyötymään korkoa korolle -ilmiöstä ja maksimoit salkkusi tuoton.

Luotettava

Välitämme vertaislainoja jo yli 10 vuoden kokemuksella. Fixuralla on AA+ -luottoluokitus ja Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti, jotka kertovat yrityksemme taloudellisesta vakavaraisuudesta ja luotettavuudesta.

icon_scale

Järkevä valinta

Tarjoamme sijoittajille hyvää ja vakaata tuottoa kohtuullisella riskillä. Osakemarkkinoiden heilahtelut eivät vaikuta vertaislainojen tuottoon, mikä tekeekin vertaislainoista turvallisen ja houkuttelevan sijoitusvaihtoehdon.

Mitä asiakkaamme sanovat

Välitetty yhteensä

0

Takaisinmaksettu sijoittajille

0

Korkotuotto

0

Kesk. vuosituotto (2010-2019)

0 %

Keskimääräinen laina

0

Keskimääräinen laina-aika

0 kk

Vaivattomampi kuin sijoitusasunto

Asuntosijoittaminen voi olla työlästä. Siinä tulee huolehtia muun muassa sijoituskelpoisten kohteiden löytämisestä, remontoinnista, ylläpidosta ja tietenkin vuokraamisesta. Vertaislainat tarjoavat sijoitusasuntojen kaltaista passiivista tuottoa, mutta paljon vaivattomammassa muodossa. Me hoidamme puolestasi kaiken markkinoinnista laskutukseen.

Huolettomampi kuin osakesijoitus

Pörssissä kaikki voi muuttua hetkessä, ja sijoitustesi arvo voi heilahdella paljon yhdenkin päivän aikana. Vertaislainojen koroista on sovittu lainasopimuksissa, mikä tekeekin tuottojen kehityksen seuraamisesta ennustettavampaa ja huolettomampaa. Myöhemmin julkaistavan Autosellin ansiosta voit kotiuttaa varasi yhtä joustavasti kuin osakesijoituksistakin.

Aina oikea aika sijoittaa

Vertaislainojen ero esimerkiksi osakesijoituksiin verrattuna on se, että sijoittamisessa ei ole ajauttamiseen liittyvää riskiä. Osakemarkkinoiden heilahtelut eivät vaikuta vertaislainasijoitustesi arvoon eikä odotettuun tuottoon. Ajoituksella ei siis ole vaikutusta salkkusi tuottoon. Tästä syystä voitkin aloittaa sijoittamisen meidän kauttamme milloin vain – aina on oikea aika sijoittaa.

Kysyttävää sijoittamisesta?

info@fixura.com

Asiakaspalvelu