Suomen ensimmäinen lainatuote, jonka korko laskee joka kuukausi

Suomen ensimmäinen lainatuote, jonka korko laskee joka kuukausi

 

Fixuran lanseeraama laskevan koron laina motivoi asiakkaita lyhentämään lainaansa

Suomen vanhin vertaislainayritys Fixura tuo markkinoille aivan uudenlaisen lainatuotteen, jonka keskeisenä ideana on laskeva korko. Lainan korko on aluksi 9,9 prosenttia, mutta jos lainanottaja hoitaa lyhennyksensä ajallaan, korko laskee tasaisesti 0,1 prosenttiyksikköä joka kuukausi.

– Lainansa hyvin hoitava asiakas voi lopulta saavuttaa niinkin matalan korkotason kuin 2,9 prosenttia, kertoo toimitusjohtaja Simon Sandvik Fixurasta.

Perinteisesti kulutusluotoissa on kiinteä korko. Fixuran perusajatus on tarjota asiakkaille reilu kulutusluotto, joka motivoi heitä maksamaan lyhennykset ajallaan ja joka myös palkitsee lainansa hyvin hoitavia asiakkaita.

– Haluamme vaikuttaa yleiseen mielikuvaan kulutusluotoista osoittamalla, että alalla voi toimia reilulla periaatteella. Tällaista lainatuotetta ei ole ennen ollut Suomen markkinoilla, sanoo operatiivinen johtaja Hannu Puolitaival.

 

Korkokatto muutti suunnitelmia

Hallituksen hiljattain linjaamaa väliaikainen 10 prosentin korkokatto aiheutti jonkin verran viime hetken muutoksia Fixuran suunnitelmiin. Yrityksen kehittämä lainanhakijan todellisiin maksutapahtumiin perustuva riskimallinnus mahdollistaa silti lainojen myöntämisen myös tiukemman korkotason aikana.

– Lainojen tarve yhteiskunnassa ei ole hävinnyt mihinkään, päinvastoin. Uusi lainatuotteemme on yksi harvoista kulutusluotoista, joka aidosti motivoi ihmisiä maksamaan vähennyksensä ajallaan. Haluamme näin omalta osaltamme vaikuttaa siihen, ettei maksuhäiriömerkintöjen määrä yhteiskunnassa kasva, kertoo Puolitaival.

 

Suomen vanhin vertaislainayritys

Sen lisäksi, että Fixura myöntää lainoja, tarjoaa yritys samalla myös sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa lainoihin. Tällä periaatteella Suomen vanhin vertaislainayritys on toiminut jo kymmenen vuoden ajan.

Sijoittajille uusi laskevan koron toimintaperiaate tuo varmemman tuoton, kun palvelu motivoi lainanottajia maksamaan lyhennyksensä ajallaan.

– Lisäksi tämä on vastuullista sijoittamista parhaimmillaan, koska toimintamallimme perusajatuksena on reiluus ja motivoiminen lyhennyksien maksamiseen. Fixuran reiluihin lainoihin sijoittamalla saa näinä aikoina hyvän tuoton. Samalla pitää Suomen talouden rattaat pyörimässä ja auttaa hyviä lainanottajia pääsemään eroon kalliimmista lainoista, toteaa Sandvik.

 

Lisätietoja:

Hannu Puolitaival, operatiivinen johtaja, Fixura +358 40 506 0226, hannu.puolitaival@fixura.com

Simon Sandvik, toimitusjohtaja, Fixura +358 50 328 1843, simon.sandvik@fixura.com

 

Lehdistötiedote 12.5.2020

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.