Asiakaspalvelu

Autamme sinua lainaamiseen ja sijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä.

 

Asiakaspalvelun poikkeavat aukioloajat 2023:

06.01.2023 – Suljettu

07.04.2023 – 10.04.2023  – Suljettu

01.05.2023 – Suljettu

 

Lainapalvelu

Soita lainoihin liittyvissä asioissa:
+358 6 361 2111

Lähetä sähköpostia:
info@fixura.com

Avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 09.00-15.00

 

Sijoittajapalvelu

Soita sijoittamiseen liittyvissä asioissa:
+358 6 361 2112

Lähetä sähköpostia:
invest@fixura.com

Avoinna maanantai – perjantai klo 09.00-15.00.

Voit ottaa meihin yhteyttä myös chatin kautta.

Kysymykset ja vastaukset

Katso löytyykö vastaus kysymykseesi yleisimmistä meille esitetyistä kysymyksistä. Ota meihin yhteyttä, jos et löydä vastausta kysymykseesi tai haluat yksityiskohtaisempaa tietoa.

Lainanottaja

Fixura on suomalainen yritys, jonka liikeidea ja toimintamalli on toimia linkkinä ja saattaa yhteen lainanhakijat ja ne, jotka haluavat lainata varojaan toisille. Fixura toimii joustavana markkinapaikkana tällaisille toimijoille ja osana tätä toimintaa välittää lainoja sijoittajilta lainanottajille.

Fixuran välittämää lainaa voi nostaa henkilö:

  • joka on täysivaltainen ja on 21-68 -vuotias;
  • joka on asunut vakituisesti Suomessa vähintään kaksi vuotta;
  • jolla on säännölliset tulot;
  • joka on luovuttanut Fixuralle tarvittavat tiedot luottokelpoisuuden arviointia varten;
  • jolla ei ole julkisia maksuhäiriöitä tai maksamattomia erääntyneitä lainoja;
  • joka ei ole hallituksen jäsenenä yrityksessä, jolle on rekisteröity maksuhäiriöitä.

Fixuran laskevan koron lainatuotteen maksusuunnitelmassa käytettävä nimelliskorko on 2,90 – 9,90 %.
Maksusuunnitelmassa käytettävä vuotuinen nimelliskorko alkaa lainasopimuksessa sovitun suuruisena, ja
alenee kuukausittain 0,10 prosenttiyksikköä, mikäli lainanottaja maksaa kulloisenkin kuukausittaisen
maksueränsä ajoissa maksusuunnitelman mukaisesti ennen maksumuistutuksen lähettämistä. Vuotuinen
nimelliskorko on kuitenkin aina vähintään 2,90 %.

Mikäli lainanottaja ei maksa maksuerää ennen Fixuran lähettämää maksumuistutusta, kainanottaja ei ole oikeutettu koron alenemiseen seuraavissa maksuerissä ja korkotaso pysyy sovitulla tai edellä olevan mukaisesti saavutetulla tasolla. Mikäli lainanottaja maksaa kaikki kuukausittaiset maksuerät myöhässä eli Fixuran lähettämien maksumuistutusten jälkeen, ei korko alene lainkaan, vaan lainasopimuksessa sovittua nimelliskorkoa sovelletaan sellaisenaan.

Alkuperäinen maksusuunnitelma ja sen kuukausittainen maksuerä on laskettu olettaen, että lainanottaja maksaa kaikki kuukausittaiset erät ajoissa eräpäivään mennessä. Mikäli lainanottaja maksaa kuukausittaisia maksueriä myöhässä, korkotaso ei laske alkuperäisen maksusuunnitelman mukaisesti, jolloin velkapääoma lyhenee alkuperäistä maksusuunnitelmaa hitaammin. Tällöin maksusuunnitelman viimeiseen erään sisällytetään jäljelle jäänyt maksamaton velkapääoma. Lainanottaja voi halutessaan saada uuden maksusuunnitelman jäljelle jääneelle maksamattomalle velkapääomalle. Fixura toimittaa lainanottajalle lyhennystaulukon sitä pyydettäessä, josta ilmenee suoritettavat maksut, maksukaudet sekä -ehdot.

Sijoittaja

Fixura on suomalainen yritys, jonka liikeidea ja toimintamalli on toimia linkkinä ja saattaa yhteen lainanhakijat ja ne, jotka haluavat lainata varojaan toisille. Fixura toimii joustavana markkinapaikkana tällaisille toimijoille ja osana tätä toimintaa välittää lainoja sijoittajilta lainanottajille.

Autoinvest-toiminnon avulla järjestelmä toteuttaa sijoituksia sijoittajan puolesta. Riskien hajauttamiseksi järjestelmä pyrkii jakamaan sijoitukset useampiin lainoihin. Autoinvest-toiminto hajauttaa sijoittajien vapaan pääoman siten, että enintään 3,00 % suuruinen osuus, kuitenkin aina vähintään 20,00 euroa, sijoittajan vapaasta pääomasta sijoitetaan yhteen lainaan. Sijoitukset yksittäiseen lainaan vaihtelevat 20,00 eurosta korkeintaan 1 000,00 euroon. Sijoitukset yksittäisiin jälkimarkkinoilta ostettuihin lainoihin voivat kuitenkin olla alle 20,00 euroa. Koska yksittäiseen lainaan sijoitettava määrä on enintään 1 000,00 euroa, voi yksittäistapauksessa syntyä tilanne, jossa yksi sijoittaja yksin sijoittaa 1 000,00 euron lainaan, elleivät muut sijoittajat ole antaneet tarjousta ko. lainasta.

Fixura painottaa, ettei Autoinvest-toiminto aktiivisesti etsi yksittäiselle sijoittajalle sijoittajan sijoitusprofiiliin sopivia tai paremmin tuottavia sijoituskohteita tai auta kohteiden analysoinnissa tai hyödyntämisessä. Kyse ei myöskään ole sijoitusneuvonnasta tai -palvelusta, eikä Fixura ole miltään osin vastuussa Autoinvest-toiminnon kautta toteutuvien sijoitusten kannattavuudesta.

Fixura painottaa, että sijoittajan on syytä huomioida, että jokaisessa sijoituksessa on riski pääoman menettämisestä osittain tai kokonaan. Vertaislainoissa sijoittamisen keskeiset riskit muodostuvat lainanottajan mahdollisesta maksukyvyttömyydestä, mikä voi johtaa siihen, ettei lainanottaja kykene maksamaan lainaa osittain tai kokonaan takaisin, sekä toteutuneen tuoton poikkeamisesta Sijoittajan odottamasta tuotosta. Sijoittajan tulee huomioida, että mm. lainan ennenaikainen takaisinmaksu johtaa siihen, että tuotto jää odotettua pienemmäksi.

Fixura pyrkii tarjoamaan sijoittajille joustavan markkinapaikan, jossa sijoitukset ovat jälkimarkkinakelpoisia, mutta Fixura ei voi taata jälkimarkkinan toimivuutta tai sen tehokkuutta. Näin ollen sijoittaja ei välttämättä voi luovuttaa sijoitukseen liittyviä oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan edelleen toisille sijoittajille. Sijoittaja ei välttämättä voi realisoida lainoihin tekemiään sijoituksia haluamanaan ajankohtana ja sijoitusten toteutuva maturiteetti saattaa poiketa merkittävästi siitä, mitä sijoittaja on sijoitusta tehdessään olettanut. Sijoittajan tulee edelleen huomioida, että lainojen historiallinen tuotto ei ole tae tuotosta tulevaisuudessa. Hajauttaminen on paras tapa pienentää riskejä ja luottotappioita.

Ennen lainanottajan lainahakemuksen hyväksymistä, Fixura tarkastaa kolmansien osapuolten ylläpitämät luottotietorekisterit, asiakkaan pankkitilin transaktiot sekä Fixuran asiakas- ja luottotietorekisterin lainanottajan maksukyvyn varmistamiseksi. Fixura pyrkii lisäksi rajoittamaan sijoittajan riskiä luottoluokittelemalla lainanottajat, eväämällä lainan hakemisen sellaisilta henkilöiltä, joilla on luottohäiriöitä tai epäluotettavia luottotietoja sekä siirtämällä perintään tai myymällä erääntyneet lainat kolmansille osapuolille. Fixura tarkistaa lainanottajan luottotiedot Bisnode Finland Oy:n tai Suomen Asiakastieto Oy:n kautta, mutta Fixura ei voi taata saatujen tietojen paikkansapitävyyttä. Jos lainanottaja ei maksa kuukausittaisia lainan eriä muistutuksista huolimatta, laina siirretään perintätoimiston hoidettavaksi tai myydään kokonaisuudessaan kolmannelle osapuolelle. Fixura myy lainan kolmannelle osapuolelle myyntihetkellä voimassa olevan hinnaston mukaiseen hintaan. Fixuralla on myös oikeus ostaa laina itselleen vastaavaan hintaan.

Lainanottajalla on lainmukainen oikeus maksuajan pidennykseen esimerkiksi työttömyyden tai sairastumisen seurauksena. Fixura voi myös siirtää eräpäivää tai muuttaa alkuperäistä maksusuunnitelmaa. Sopimuksen mukainen korko veloitetaan edelleen jäljellä olevasta lainasta. Lisäksi lainanottajalla on oikeus maksaa lainansa takaisin etuajassa, jolloin erääntymättömistä eristä ei veloiteta korkoa.